Marique, De Ontwerpstudio opent haar deuren in Mill

15. 09. 22
posted by: Marique
Hits: 836

MILL – Fotograaf en ontwerpster Marieke Janssen opent op 2 oktober haar foto- en ontwerpstudio aan de Wilhelminastraat 19 in Mill. Het is voor haar een droom die uitkomt, als jong meisje fantaseerde ze al over een eigen studio. Nu is het zover. Inwoners van Mill en omgeving zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Als klein meisje liep ze al met een schetsboek onder haar arm. Altijd tekenen en ontwerpen. “Ik hoefde geen beroepskeuzetest te doen na mijn middelbare school, ik ging natuurlijk naar het Grafisch Lyceum. Dagelijks moest ik 2,5 uur reizen om vanuit Grave in Eindhoven te komen maar ik wilde geen moment missen. Al mijn energie stak ik in mijn droom om ontwerper te worden.”

Haar fanatisme werd uiteindelijk beloond met een diploma. Sinds haar opleiding maakt Marieke met veel passie ontwerpen voor huisstijlen, websites maar ook voor geboortekaarten en wenskaarten. In 2001 wordt haar eigen bedrijf ‘Marique, De Ontwerpstudio’ geboren. Wat vindt ze zo leuk aan het beroep van ontwerpster en fotograaf? “Het contact met mensen en ze uiteindelijk blij maken met een mooi eindresultaat, daar krijg ik energie van.”

Het is niet alleen bij ontwerpen gebleven. Marieke wist nog een passie eigen te maken. “Voor mijn creaties wilde ik het liefste eigen beeld gebruiken, daarom ben ik in 2005 gestart met professionele fotografie.” Dat brengt haar passies vormgeving & fotografie nu samen in één bedrijf: ‘Marique, de Ontwerpstudio’.

De Fotovilla
Het bedrijf zit aan Wilhelminastraat 19 in Mill, ook wel bekend als de Fotovilla. Hoe ben je op deze plek terechtgekomen? “Puur toeval. Mijn schoonouders kwamen namelijk bij de Fotovilla voor pasfoto’s. Marieke vertelde dat ze op zoek was naar iemand die haar fotostudio ‘Foto Marieke’ over wilde nemen. De studio viel lastig te combineren met hun succesvolle Fotovilla en de onderwaterfotografie. Mijn schoonouders maakten er meteen werk van en gaven Marieke en Maykel de tip om mij eens te bellen. Zo is het balletje gaan rollen.”

Dat betekent dus dat ‘Marique, de Ontwerpstudio’ de werkzaamheden van ‘Foto Marieke’ overneemt. “’Foto Marieke’ is voor veel mensen een bekend adres. Ik ga haar diensten overnemen, aan de kwaliteit verandert niets. Het aanbod is simpelweg uitgebreid nu ik het over heb genomen. De Fotovilla met de onderwaterfotografie blijft gewoon zelfstandig bestaan.”

Alle bestaande diensten blijven dus behouden maar het assortiment is flink uitgebreid met onder andere bruidsfotografie, portretfotografie, kinder- en babyfotografie en het aanbod van persoonlijk ontworpen kaarten, huisstijlen en websites. Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe foto- en ontwerpstudio? Kom gerust eens langs bij ‘Marique, de Ontwerpstudio’!

Opening op 2 oktober
De opening van ‘Marique, de Ontwerpstudio’ is op 2 oktober vanaf 18 uur.